ÚJ EKG ÉRKEZETT A SÜRGŐSSÉGI OSZTÁLYRA

ÚJ EKG ÉRKEZETT A SÜRGŐSSÉGI OSZTÁLYRA

A NADI Alapítvány, amelynek már több adományt is köszönhet kórházunk, novemberben egy csúcsminőségű EKG készüléket adományozott a Dél-pesti Sürgősségi Osztálynak. A felajánlásnak rendkívül nagy jelentősége van a sürgősségi betegellátás fejlesztésében, gyorsításában.

„A betegbiztonság fokozása követelmény, így a fogadott betegeknél mihamarabb felszínre kell hozni a riasztó eltéréseket. Ehhez alapvető szükség van több, működőképes, nagy terhelést tűrő EKG készülékre, monitorozásra alkalmas műszerekre. Szív-, érrendszeri panaszok, ismeretlen kórokú rosszullétek vizsgálatánál 10 percen belüli EKG készítés követelmény.”” – mondta el Dr. Balla Rozália osztályvezető főorvos, majd hozzátette:

„Az alapítványi támogatásként kapott készülék lehetővé teszi a szakmai elvárások szerinti ellátást, valamint azt, hogy a beérkező valamennyi betegről az osztályozást követően azonnal EKG görbe készüljön. A gyors vizsgálatok mihamarabbi elvégzéséhez külön helyiséget nyitunk, amely felszerelését képezi az új EKG készülék, ezzel gyorsítva, biztonságosabbá téve a betegvizsgálatokat.”

Címkék
Megosztás