TÁJÉKOZTATÁS - járóbeteg ambulancia költöztetés

TÁJÉKOZTATÁS - járóbeteg ambulancia költöztetés

Tisztelt Betegeink!

A koronavírus okozta járványveszély csökkentése érdekében a Jahn Ferenc Dél-pest Kórház néhány járóbeteg ambulanciáját a XX. kerület Ady Endre 1. szám alatti szakrendelőbe költöztetjük, amint azt a korábbi posztunkban is olvashatták!

Jelenleg csak a posztban említett ambulanciákat, és a posztban említett időponttól költöztetjük, a többi ambulancia a kórházban működik tovább, de az ambulanciák helye a kórházban is megváltozik, megváltozhat, erről a kórházi betegfelvétel során kapnak tájékoztatást.
Kérjük, a szakrendelőben a betegfelvételi ablaknál segítse munkatársaink munkáját azzal, hogy jelzi, eredetileg kórházi ambulanciára ment volna-e vagy szakrendelésre!

Kérjük, hogy figyelmesen olvassák el a posztjainkat! Próbáljuk Önöket folyamatosan, pontos információkkal ellátni, minden egyes, további változással kapcsolatban is!

Fontos tudni, hogy 2020. március 16-án reggeltől az Ady Szakrendelőbe belépő betegeket egyesével léptetjük be, lázukat a belépéskor megmérjük, a lázas betegek maszkot kapnak! Vonatkozik ez a Háziorvosi rendelőkbe vagy a Fogorvosi rendelőkbe belépő betegekre is! Mindez betegeink védelme érdekében történik, kérjük, számítsanak lassabb bejutásra, és ne legyenek türelmetlenek!

Ugyanakkor javasoljuk, hogy a nem halaszthatatlan panaszaikkel ne az elkövetkező időszakban keressék fel az egészségügyi intézményeket, csökkentve ezzel a fertőzés terjedésének veszélyét és az egészségügyi dolgozókra jutó, egyre inkább fokozódó terheket!

A betegek mozgásának csökkentése, ellátásuk könnyítése érdekében az emberi erőforrások minisztere 2020. március 14-én rendeletet adott ki, mely szerint:

  • „A veszélyhelyzet kihirdetéséről szóló 40/2020. (III. 11.) Korm. rendeletben kihirdetett veszélyhelyzet időtartama alatt a szervezett, célzott népegészségügyi szűrővizsgálatok elvégzése a veszélyhelyzet megszűnéséig elhalasztásra kerül.”
  • „A veszélyhelyzet időtartama alatt fogorvosi alapellátás keretében csak sürgősségi ellátás nyújtható”.
  • „ A veszélyhelyzet időtartama alatt a keresőképtelenségről szóló, a keresőképtelenség és keresőképesség orvosi elbírálásáról és annak ellenőrzéséről szóló rendelet szerinti igazolásokat nem kell kéthetenként kiállítani.”
  • „A veszélyhelyzet időtartama alatt az emelt és kiemelt támogatással rendelhető gyógyszerekre és gyógyászati segédeszközökre kiállított szakorvosi javaslatok érvényesek maradnak a veszélyhelyzet időtartama alatt, valamint a veszélyhelyzet megszűnését követően 90 napig.”
  • „Ha a szakorvosi javaslat érvényessége a veszélyhelyzet időtartama alatt lejárt, a háziorvos az egészségügyi dokumentációban rögzíti, hogy a veszélyhelyzetre tekintettel ideiglenesen meghosszabbításra került a szakorvosi javaslat.”
  • „A veszélyhelyzet időtartama alatt a stabil állapotú krónikus betegek szokásos gyógyszereinek elektronikus vényen történő rendelése és a betegek számára történő tanácsadás távkonzultáció során is történhet.”

Mindezekről a változásokról mi is tájékoztatjuk a Kollégáinkat, és igyekszünk ennek szellemében eljárni, hogy ezáltal is csökkentsük az orvos-beteg találkozások számát.

Ugyanakkor tisztelettel kérjük Önöket, mérlegeljék, hogy lázasan, köhögve nem keresik fel a szakrendeléseinket, hanem telefonon konzultálnak a Háziorvosukkal!

2020. március 16-án reggeltől az Ady Szakrendelőbe költözik:

  • a nőgyógyászati ambulancia, a B épület (hátsó lépcsőház) II. emeletére, a jelenlegi nőgyógyászat melletti helyiségbe.
  • a nőgyógyászati ultrahang, szintén a B épület (hátsó lépcsőház) II. emeletére, a jelenlegi nőgyógyászat melletti helyiségbe.
  • a CTG, ami a 36. héttől hetente vizsgálja a kismamákat. A 40. terhességi hétig a CTG- vizsgálatok szintén a B épület (hátsó lépcsőház) II. emeletén lesznek, a jelenlegi nőgyógyászattal szemközti helyiségben.
  • FIGYELEM! Kivétel ez alól az ikerterhességek CTG-vizsgálata, amit továbbra is a kórházi nőgyógyászaton végeznek!

 

2020. március 16-án reggeltől az Ady Szakrendelőbe költözik:

  • a gégészeti ambulancia, a B épület (hátsó lépcsőház) II. emeletére, a jelenlegi gégészet melletti helyiségbe.

2020. március 16-án reggeltől az Ady Szakrendelőbe költözik:

  • a Támasz Pszichiátriai Gondozó, a B épület (hátsó lépcsőház) II. emeletére, a jelenlegi szemészet melletti helyiségbe.

2020. március 16-án reggeltől az Ady Szakrendelőbe költözik:

  • két urológiai ambulancia, a B épület (hátsó lépcsőház) II. emeletére, a jelenlegi urológia szakrendelés helyiségébe, valamint a mellette lévő helyiségbe.
  • ezzel egyidőben a jelenlegi urológiai szakrendelésünk átköltözik a gégészet melletti helyiségbe.

2020. március 17-én reggeltől az Ady Szakrendelőbe költözik:

  • a sebészeti ambulancia, a földszinti aulában lévő sebészeti szakrendelés melletti sebészeti helyiségbe.

2020. március 18-án reggeltől az Ady Szakrendelőbe költözik:

  • az érsebészeti ambulancia, a földszinten lévő kardiológia szakrendelés helyiségébe.
Címkék
Megosztás