Tájékoztatás - csoportos megbetegedések

Tájékoztatás - csoportos megbetegedések

Tisztelt Betegeink, Tisztelt Hozzátartozók és Tisztelt Polgárok!

A csoportos megbetegedések időszakával új szakaszba lépett a koronavírus-járvány elleni küzdelem hazánkban, és ez kórházunktól és dolgozóinktól újabb és újabb erőfeszítéseket, egyéni és csoportos helytállást követel.

Meggyőződésünk, hogy a megfelelő tájékoztatás ezt segíti!

Az elmúlt napokban számos olyan intézkedést hoztunk meg, amelyek célja a koronavírus-fertőzés magyarországi terjedésének megfékezése, a Jahn Ferenc Kórház által ellátott betegek, hozzátartozóik valamint dolgozóink egészségének védelme, továbbá a hatékony betegellátás megszervezhetőségének biztosítása.

1. A miniszteri utasításnak megfelelően a fekvő- és járóbeteg-ellátás keretében elrendeltük a tervezhető egészségügyi ellátások elhalasztását, illetve átütemezését.
Ilyen beavatkozásokra – a veszélyhelyzet időtartama alatt – csak abban az esetben kerülhet sor, ha azt sürgős szükség indokolja, vagyis életveszély vagy tartós egészségkárosodás elkerülése érdekében szükséges.
A veszélyhelyzet fennállásának időtartama alatt a sürgősségi egészségügyi ellátásokat folyamatosan biztosítja intézményünk!

2. Szintén miniszteri utasításnak megfelelően intézkedtünk a 65 évesnél idősebb kollégák védelméről, ezen kollégáink munkavégzését olyan feladatokban kérjük, amelyek nem igényelnek közvetlen orvos/szakdolgozó – beteg találkozást. Védjük együtt idősebb kollégáinkat és egymást!

3. A megfelelő kapacitások biztosítása érdekében a tegnapi napon elkezdtük a Csepeli Weiss Manfréd Telephelyen lévő rehabilitációs osztályaink kiürítését, és a Központi Telephely aktív belgyógyászati osztályairól helyezünk át oda betegeket azért, hogy a Központi Telephelyen elegendő ágy álljon rendelkezésre a koronavírus-gyanús esetek elkülönítésére.

4. Kiürítettük a Tüdőgondozó területét. Ennek az volt a célja, hogy a koronavírus-gyanús eseteket a jövőben az intézménybe való belépéskor el tudjuk különíteni, és további kezelésük izoláltan történhessen.
Ennek érdekében a Sürgősségi Betegellátó Osztály előtt mobil előszűrő pontot (konténert) alakítottunk ki, ahonnan minden felső légúti betegség-gyanús esetet a Tüdőgondozó területére irányítunk át, ezzel biztosítva, hogy koronagyanús esetek ne kerüljenek be közvetlenül a Sürgősségi Betegellátó Osztályra, így ott az egyéb sürgős esetek ellátása megfelelő biztonsággal történhessen.
Amennyiben az adott eset infektológiai fekvőbeteg-ellátása szükséges, úgy áthelyezzük a Dél-pesti Centrumkórház Szent László Kórház telephelyére.

5. Elkezdtük kórházunkban további szabad területek felmérését, kialakítását abból a célból, hogy a fertőzés terjedése esetén megfelelő felkészültséggel rendelkezzünk.

Köszönjük minden kollégánk áldozatos és elhivatott munkáját, és a polgárok, valamint a területi ellátási körzetünkhöz tartozó fővárosi és Pest megyei önkormányzatok segítő és felelősségteljes hozzáállását!

Vigyázzunk egymásra!

Címkék
Megosztás