SÜRGŐSSÉGI OSZTÁLY KORSZERŰSÍTÉS

SÜRGŐSSÉGI OSZTÁLY KORSZERŰSÍTÉS

Magyarország Kormánya 2017. decemberében 125 millió forint támogatást ítélt meg a Jahn Ferenc Kórház Sürgősségi Betegellátó Osztályának bővítésére, modernizálására és korszerűsítésére.

A kivitelezési munkálatok sikeresen befejeződtek.

A felújítás ideje alatt az alábbi főbb fejlesztéseket valósítottuk meg:

a korábbi mentőbeálló egy részének beépítésével mintegy 170 négyzetméterrel növeltük a Sürgősségi Osztály alapterületét;
új betegutakat alakítottunk ki, szétválasztottuk a járó- és mentős betegforgalmat;
az osztály belső területét átalakítottuk, felújítottuk és mintegy 600 négyzetmétert felújítottunk;
növeltük a váróhelyiség méretét, így a várakozás körülményeit is javítottuk;
új betegfektető helyiséget alakítottunk ki, ahol 6 beteg egyidejű megfigyelése és monitorozása lehetséges;
a vizsgálóhelyiségekben és a kezelőkben összesen 15 db oxigénvételi-, valamint 12 db vákuumvételi helyet építettünk ki;
az osztály területén központi klímaberendezést állítottunk üzembe.

A munkálatok során 4 automata ajtót építettünk be, összesen 650 négyzetméternyi területet láttunk el hidegburkolattal, melegburkolatot 550 négyzetméterre tettünk. 350 négyzetméter falfelületre üvegszálas tapéta fedést alkalmaztunk, továbbá felhasználtunk 140 liter lemosható festéket.

Beépítettünk 3000 méter UTP kábelt, 5500 méter erős áramú kábelt, valamint egy 173 körös elosztószekrényt. Kialakítottunk 50 darab USB kimeneti pontot.

A teljes Sürgősségi Osztályon szünetmentes energiaellátást alakítottunk ki.

A megvalósult fejlesztéssel a területi ellátási kötelezettségünk alá tartozó közel 400 ezer fős lakosság betegeit a korábbinál lényegesen tágasabb, modernebb, komfortosabb és biztonságosabb környezetben tudjuk fogadni és a szükséges egészségügyi ellátást biztosítani.

Az intézmény vezetése mindent megtett a betegellátás zavartalanságáért, a felújítás ideje alatt történő változásokról folyamatosan, több tábla kihelyezésével is tájékoztattuk az ide érkezőket. A betegellátásban – köszönhetően munkatársaink fokozott figyelmének és betegeink megértésének – semmilyen fennakadás nem történt, az osztály a felújítás alatt is folyamatosan üzemelt és fogadta az ellátási területéről érkező betegeket. Ezen időszak alatt összesen 4318 beteget látott el Sürgősségi Osztályunk.

A korszerűsítést követően megújult és modern környezetben várjuk a sürgősségi betegellátásra szorulókat!

Címkék
Megosztás