SAJTÓKÖZLEMÉNY - sürgősségi osztály korszerűsítése

SAJTÓKÖZLEMÉNY - sürgősségi osztály korszerűsítése

Sikeresen befejeződött a korszerűsítési munkálatok első üteme a Jahn Ferenc Kórház Sürgősségi Osztályán Magyarország Kormánya 125 millió forintot biztosít a Jahn Ferenc Kórház Sürgősségi Betegellátó Osztályának bővítésére, felújítására és korszerűsítésére. A felújítás és bővítés az alábbi elemekből áll:

  • mentőbejáró átalakítása (naponta 40-50 beteg érkezik mentővel a kórházba): a hordágyak rövidebb útvonalon, gyorsabban, a személyforgalomtól elkülönítve jutnak majd el a mentőautóból a vizsgálóba;
  • személybejáró leválasztása a mentőbejáratról (naponta mintegy 50 beteg érkezik így a kórházba): ezentúl kényelmesebb körülmények között történik a betegfogadás;
  • új váróhelyiség, vizsgáló és betegmegfigyelő kialakítása;
  • klíma- és szellőzőberendezések cseréje, korszerűsítése: a korszerűsítés befejeztével kellemesebb környezetben zajlik a vizsgálat, a betegellátás, illetve a hozzátartozók várakozása;
  • az összes vizsgálóhelyiségbe és kezelőbe oxigén- és vákuumhálózatot építünk ki: ez biztonságosabbá teszi betegellátást.

A kivitelezési munkálatok január 12-én kezdődtek, február 11-én pedig annak első ütemét sikeresen le is zárjuk. A korszerűsítés megkezdése óta, 2018. január 12. és február 10-e között 1778 beteget láttunk el Sürgősségi Osztályunkon. A felújítás első hónapjában a betegellátásban – köszönhetően munkatársaink fokozott figyelmének és betegeink megértésének – semmilyen fennakadás nem volt. Erre törekszünk majd a felújítás következő két üteme alatt is. A korszerűsítés és bővítés egésze április elején zárul le.

Kórházunk Sürgősségi Osztálya a felújítás alatt is folyamatosan üzemel, továbbra is fogadja az ellátási területéről érkező betegeket.

A munkálatok során elsődleges szempontunk a folyamatos és biztonságos betegellátás, ennek figyelembe vételével szervezzük a munkát.
Ebben az időszakban mentővel csak azokat a betegeket szállítják a Kórházunkba, akik nem igényelnek azonnali, emelt szintű sürgősségi ellátást. Az emelt szintű sürgősségi ellátást igénylő betegeket a társkórházak veszik át. Ennek rendszere jól bevált, az Országos Mentőszolgálat és az illetékes hatóságok közreműködése és döntései alapján történik.

A munkálatok során az osztály területe jelentősen, mintegy 150 négyzetméterrel bővül, valamint 600 négyzetmétert korszerűsítünk.

A Jahn Ferenc Kórház Sürgősségi Osztálya komplex ellátást végez. Az osztályra naponta mintegy 100 beteg érkezik. A betegek 40%-át kivizsgálást és állapotstabilizálást követően a Kórház fekvőbeteg osztályaira vesszük fel kezelésre. Egyharmadukat megfelelő orvosi ellátást követően hazaengedjük. Naponta körülbelül 30 olyan beteget látunk el, akiknek állapota nem indokolja a sürgősségi ellátást, azonban kivizsgálásuk minden esetben kötelezően megtörténik.
Az intézmény vezetése mindent megtesz a betegellátás zavartalanságáért, a felújítás ideje alatt történő változásokról folyamatosan, több tábla kihelyezésével is tájékoztatjuk az ide érkezőket. A munkálatok ideje alatt fokozott türelmet és megértést kérünk betegeinktől és hozzátartozóiktól! A korszerűsítést követően megújult és modern környezetben várjuk a sürgősségi betegellátásra szorulókat!

Címkék
Megosztás