Egészségnap - 2017. március

Egészségnap - 2017. március

1527 szűrővizsgálat a Dél-pesti Kórház tavaszi egészségnapján

A régió meghatározó egészségügyi intézményeként évről évre az egészségtudatosságra, valamint a prevenció fontosságára szeretné a kórház felhívni a figyelmet, hiszen sokkal könnyebb és eredményesebb lehet a gyógyulás egy betegség korai felfedezését követően.

2017. március 25-én tartotta szokásos, kora tavaszi ingyenes szűrővizsgálati napját a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet, ami minden várakozást felülmúlt. Bár a rendezvény reggel 9 órára volt meghirdetve, már 7 órától tömött sorok kezdtek gyülekezni az aulában.

Az idei első szűrőnapon – közkívánatra – újra csontsűrűség-vizsgálatra is lehetőség volt a Richter Gedeon Nyrt. jóvoltából. Emellett bőrgyógyászati-, tüdő-, nőgyógyászati-, és urológiai szűrés, látásvizsgálat, vérnyomás-, vércukor- és koleszterinszint mérés, valamint számítógépes talpvizsgálat várta az érdeklődőket. Ezeken túlmenően energetikai állapot felméréssel, BEMER fizikai érterápiával, alsóvégtag keringésének vizsgálatával, memória tanácsadással, újraélesztés oktatással, valamint egészséges ételek kóstolójával várták a szervezők az ide látogatókat.

A délután 2-ig tartó rendezvényen végül összesen 1527 db szűrővizsgálat történt, mely rekordszámú a korábbi alkalmakkal összehasonlítva. Sajnos ezzel párhuzamosan a felfedezett, vagy gyanús betegségek száma is nagyon magas lett, hiszen 5 főnél kezeletlen magas vérnyomást, 65 főnél kezeletlen magas vércukorszintet, 15 embernél diabeteses lábat szűrtek ki, de sajnálatos módon a bőrgyógyászati szűrésen 5 alkalommal találkoztak melanóma gyanúval is. Szintén sikeres volt a dohányzásról leszoktató program, melyet nagy érdeklődés kísért.

Természetesen nem egészségnap lett volna, ha a helyes táplálkozási tanácsadásra és étkezésre nem lett volna lehetőség. A kórházi ebédlőben összesen 1400 db diabetikus sütemény és zabpehelyfalatok, 4 kg zöldség, 2 kg saláta, valamint 50 liter ásványvíz fogyott a rendezvény ideje alatt.

Ősszel ismét várjuk rendezvényünkre, mert az „ÖN EGÉSZSÉGE A MI HIVATÁSUNK”

Címkék
Megosztás