ÁTADTÁK A FELÚJÍTOTT ADY ENDRE UTCAI SZAKRENDELŐT

ÁTADTÁK A FELÚJÍTOTT ADY ENDRE UTCAI SZAKRENDELŐT

Átadták a felújított XX. kerületi Ady Endre utcai Szakrendelőt

A Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézethez tartozó XX. kerületi Ady Endre utcai szakrendelőben decemberben lezárult az a közel 150 millió forint értékű felújítási projekt, amely az Európai Unió és Magyarország Kormányának társfinanszírozásával, a Környezet és Energia Operatív Program támogatásával valósult meg.

A munkálatok során 270 db korszerű nyílászárót szereltek be és javítottak az épület általános hőszigetelésén, amely nemcsak kellemesebb, komfortosabb környezetet biztosít a betegek gyógyulásához, hanem jelentősen csökkenti a károsanyag-kibocsájtást, valamint a fűtési költségeket is. A 3 hónapos felújítás alatt 4311 m2 falfelületet újítottak fel.

A pesterzsébeti Ady Endre utcai Szakrendelőben közel húsz szakrendelés és két gondozó, valamint számos háziorvosi rendelő is működik.

Az ünnepélyes átadón részt vett és köszöntőt mondott Dr. Nemcsok Dénes, Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Programokért felelős helyettes államtitkár, Dr. Deczky Zoltán, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ térségi igazgatója, az Egészségügyi Államtitkárság képviseletében Dr. Tóth Judit főosztályvezető asszony, Szabados Ákos, XX. kerület polgármestere, valamint Dr. Ralovich Zsolt, a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház főigazgatója.

Dr. Ralovich Zsolt megnyitó beszédében kiemelte, az elmúlt 3 évben folyamatos fejlődést tapasztalhattak a szakrendelőben az ide látogatók, melyeket részben saját forrásból, részben Pesterzsébet Önkormányzata támogatásából finanszíroztak. Köszönetét fejezte ki a kórház nevében a két államtitkárságnak, hiszen mind az Egészségügyi-, mind pedig a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Programokért Felelős Államtitkárság hathatós segítségével valósulhatott meg a felújítás, hozzátéve, további jelentős beruházásokra van szükség ahhoz, hogy 21. századi ellátást tudjanak nyújtani az intézményben.

Dr. Nemcsok Dénes, aki pesterzsébeti lakosként többször megfordult már a szakrendelőben arra emlékeztetett, mennyivel szebb lett így az épület, ám azt sem szabad elfelejteni, a kinézeténél sokkal nagyobb problémát jelentettek az állapotából fakadó magas fenntartási költségek, melyek a felújítást követően jelentősen csökkenni fognak.

Dr. Tóth Judit kiemelte, a mai világban a gondok halmozódása helyett megoldásokat kell keresni, lehetőségeket kell megragadni. A Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház az elindított fejlesztéseivel hozzájárul ahhoz, hogy a későbbiekben javulhasson az ellátás-, valamint a dolgozók életszínvonala is.

Dr. Deczky Zoltán elmondta, egy-egy intézmény magas energiaköltségei csak úgy orvosolhatóak, ha energiahatékonysági beruházások történnek. Kiemelten fontos ezeknek az intézményeknek az energetikai racionalizálása, az ehhez hasonló fejlesztések megvalósítása.

Szabados Ákos XX. kerületi polgármester megköszönte a helyettes államtitkárnak és a főigazgatónak, hogy közreműködtek az itt élők közérzetének és egészségének javulásában. Az ilyen felújítással hozzájárulnak ahhoz is, hogy a fiatal orvosgeneráció tagjai lássák, érdemes Pesterzsébeten dolgozni.

Címkék
Megosztás